Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

RODO

Czcionka:

 Klauzula Informacyjna dotycząca zasad przetwarzania danych osobowych

Administratorem danych osobowych jest Gminna Biblioteka Publiczna w Purdzie, Purda 23A, 11-030 Purda, tel. 89 512 22 21, e-mial: gbppurda@wbp.olsztyn.pl

Gminna Biblioteka Publiczna w Purdzie powołała Inspektora Ochrony Danych Osobowych  Marię Kordek, z którym można się skontaktować pod nr tel. 518 333 361

lub pod adresem e-mail: mariakordek@wp.pl

Podanie danych osobowych wynika z obowiązku ustawowego korzystania z udostępniania zbiorów-ich wypożyczaniem i zwrotem oraz w celach statystycznych, na podstawie Ustawy o bibliotekach z dnia 29 czerwca 1997 r. z późniejszymi zm.,art.4.1 oraz Ustawy o statystyce publicznej z dn. 29 czerwca 1995 r. z pożźn. zm.,art.13.1.

Podanie danych jest dobrowolne, ale ich niepodanie uniemożliwia korzystanie ze zbiorów bibliotecznych.

Dane osobowe mogą być przekazywane wyłącznie podmiotom dostarczającym i wspierającym systemy teleinformatyczne, podmiotom świadczącym usługi windykacyjne, podmiotom świadczacym usługi prawne na podstawie umów powierzenia danych osobowych.

Dane osobowe nie będą przekazywane poza teren Polski.

Dane osobowe przetwarzane będą przez okres niezbędny dla wykonywania obowiązków statutowych, a po tym okresie dla celów i przez czas oraz w zakresie wymaganym przez przepisy prawa lub dla zabezpieczenia ewentualnych roszczeń lub do czasu cofnięcia udzielonej zgody.

Każdej osobie, w zakresie wynikającym z przepisów prawa przysługuje prawo do dostępu do swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, a takze prawo cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie i prawo do wniesienia skargi do organu  nadzoru Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Realizacja uprawnień będzie możliwa na wniosek przesłany drogą pisemną na adres: Gminna Biblioteka Publiczna w Purdzie, Purda 23A, 11-030 Purda lub poprzez adres e-mail: gbppurda@wbp.olsztyn.pl

Zegar

Kalendarium

Listopad 2018
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Imieniny